Speellijst 2017 Dickenstheater Laren


VOORSTELLINGEN DICKENSTHEATER LAREN 

Op zondag 12 november is er een reprise van Dokter Marigold (Doctor Marigold’s Prescriptions). De toverlantaarn toont een reis door Amerika. Vóór de pauze is er aandacht voor het ontstaan van The Pickwick Papers en volgt Op Jacht (The Shooting Experiences).

Op zondag 26 november vindt de première plaats van De stemmen van de klokken (The Chimes), door Charles Dickens geschreven tijdens zijn verblijf in Genua (1844-1845). De toverlantaarn biedt een impressie van Italië in zijn tijd. In deze voorstelling kan het publiek ook kennismaken met het gedicht The Ivy Green uit The Pickwick Papers, in een compositie van Henry Russell. Nog enkele plaatsen beschikbaar.

De kerstvoorstellingen in het Dickenstheater zijn op zondag 10 en zondag 17 december 2017. De kerstvoorstelling van 24 december is reeds volgeboekt.
Deze voorstellingen beginnen met het kerstverhaal De ontvoering van Gabriël Grub (The story of the goblins who stole a sexton). Hierbij worden bijzondere toverlantaarnplaten getoond met illustraties van Thomas Nast, de tekenaar van de verkiezingscampagne van president Lincoln. Na het Kerstintermezzo met de toverlantaarn volgt de inleiding van A Christmas Carol. Na de pauze is het, zoals ieder jaar, tijd voor het meesterwerk van Charles Dickens, A Christmas Carol.

Plaatsen reserveren via: dickens@ziggo.nl of tel:035 8872376
Entree €15,00 incl. koffie, thee, frisdrank in de pauze. Aanvang 14 uur.
De voorstellingen duren inclusief pauze ruim 2 uren. Voor kinderen zijn deze voorstellingen niet geschikt. Na aanmelding wordt bericht over betaling, route en parkeermogelijkheden gestuurd. www.dickenstheater.nl

A special cultural treat for your guests? A Private Charles Dickens Reading Program can be booked in the Dickenstheater Laren. In all cases the readings are accompanied by applicable Magic Lantern slides.
For more information:
http://www.dickenstheater.nl

Dickens in het licht van de toverlantaarn is een voorstelling van Else Flim Productions:
Aad Kok - Charles Dickens-vertolker en historisch researcher, lid Magic Lantern Society London en MLS USA/Canada, lid Haarlem Branch of the International Dickens Fellowship

Else Flim - Schrijver/dramaturg, vertaler Dickensteksten, regisseur, lid Auteursbond, lid Haarlem Branch of the International Dickens FellowshipDickens en meneer Winkle